Bygger vidare med nya kompetenser i Pentec gruppen – Spanform

Som ett led i sin satsning mot att bli en av Sveriges specialistleverantörer av betongrelaterade tjänster och produkter tar Pentec-gruppen och Spanform nu in Anders Svensson som försäljningschef. Anders kommer närmast från Betonmast och har mångårig erfarenhet av entreprenadsprojekt som arbetsledare och projektchef från alla typer av Entreprenader. ”Att få byta sida och genom Swedeck-systemet tillsammans med produkter och tjänster inom övriga koncernbolag kunna erbjuda marknaden långsiktigt hållbara lösningar för all byggnation under mark samt bjälklag med långa spännvidder känns inspirerande. Systemen har tillsammans stor potential med värdeskapande effekter för såväl beställare som nyttjare. En riktigt spännande utmaning.” menar Anders som tillträdde sin tjänst i mars.

Med en bakgrund som byggnadsarbetare har Anders varit anställd hos större byggentreprenörer, drivit egen verksamhet, varit platschef samt projektchef. Tillsammans med högskolestudier har utvecklingen gått från att slå i en spik till att leda stora byggprojekt. Med sin långa erfarenhet inom alla led i våra kunders verksamheter tillför Anders värdefull och fördjupad kunskap som kommer till nytta både för Pentec koncernen och dess kunder samt samarbetspartners.

Anders har sin uppväxt i Jönköpings Län och har också till största delen varit Jönköpings Län trogen. Anders har också en aktiv idrottskarriär bakom sig med Fotboll och Bandy som de främsta sporterna. Under senare år har också barnen gett honom ett stort intresse inom motorsporten och främst då inom motocross.

”Det känns väldigt intressant att få erbjuda marknaden värdet i att göra rätt från början. Kombinationen av vattentätning av betongkonstruktionen (Pentec) ihop med det stabila bjälklaget med långa spännvidder (Spanform) är värdeskapande konstruktioner för de flesta projekt. Jag ser utifrån mina erfarenheter stora fördelar i systemet och funktionaliteten som fler borde kunna utnyttja och få nytta av.”

Vi inom Pentec-gruppen hälsar Anders varmt välkommen och är glada att vi genom Anders kunnat tillföra lång erfarenhet och bred kunskap inom byggnation till våra befintliga resurser.