PENTEC-GRUPPEN OCH SPANFORM SATSAR VIDARE FÖR FRAMTIDEN

Som ett led i sin satsning mot att bli en av Sveriges specialistleverantörer av betongrelaterade tjänster och produkter tar Pentec-gruppen och Spanform nu in Niklas Jarhall som konstruktionschef. Niklas kommer närmast från Looström och har mångårig erfarenhet av konstruktionsprojekt från flera större byråer på marknaden. ”Att få återkomma till Swedeck-systemet i dess nya form känns inspirerande. Systemet har alltid legat mig varmt om hjärtat och jag har alltid sett dess stora potential. En riktigt spännande utmaning.” menar Niklas som tillträdde sin tjänst 1 februari.

Under åren 1987-2010 utgjorde Niklas tillsammans med sin far konstruktionsteamet hos SwedForm och sedermera Spanform som då ägde Swedeck-systemet. Under denna tid utbildade sig också Niklas till ingenjör på KTH.

Mellan åren 2010-2020 har Niklas bidragit med sin kunskap hos flera av de större konstruktionsbyråerna i Sverige, bl a Structor, Arcona, WSP och nu sist Looström.

Niklas har under denna period utvecklat sig själv inom alla typer av byggnation och konstruktion och besitter idag högt kvalificerade kunskaper inom avancerade konstruktionslösningar. Genom denna kunskap har han också haft seniora positioner hos sina tidigare arbetsgivare.

I samband med Spanforms expansion sökte bolaget säkerställa en långsiktig lösning för konstruktionsarbetet och kontaktade då Niklas som i stort sett växt upp med Swedeck-systemet.

Efter presentation och genomgång av planerna för Swedeck-systemet i dess nya kostym mynnade detta ut i att Niklas beslutade sig för en anställning hos Spanform som konstruktionschef.

Med Niklas ombord har Pentec gruppen och Spanform säkerställt pålitligt konstruktionsarbete och den kvalificerande kunskap som behövs för att utveckla Spanform och Swedeck till dess rätta potential.

”Swedeck-systemets flexibilitet och stabilitet tillsammans med dess smidighet utgör stora möjligheter att hitta bästa lösningen för alla projekt. Tillsammans med övriga tjänster och produkter inom Pentec gruppen kan vi hjälpa kunderna att alltid hitta bästa lösningen för sina utmaningar.”